Sabrina Mielke“Fra hverdag til vanvidd”

norsk english deutsch

Jeg, Sabrina Mielke (født Brödner), ble født i mai 1980 i Königs Wusterhausen i nærheten av Berlin. Allerede på skolen og ikke minst av mine foreldre ble jeg lært opp med håndverksmessige ferdigheter. Min faglige utvikling var utdannelse til båtbygger og senere til sosialarbeider. I lang tid jobbet jeg som daglig leder i håndverk, sosiale området og også i narkotika rådgivning.
Siden jeg vokste opp nær av vann og skog i utkanten av Berlin, ble interesse for naturen lagt inn i vuggen min. Til tross for den vakre omgivelse ble jeg trukket ut i verden. Da jeg var 20 år, tok jeg beslutningen om å gjøre en reise verden rundt. Den førte meg blant annet til Canada, Australia og New Zealand. I de neste årene følte jeg en stor tiltrekningskraft til Canada og Norden. I Canada jobbet jeg for en stor kennel med 140 huskyer og trente dem for det Yukon Quest løpet. Det er et løp over 1600km.

Fordi jeg elsker livet i nord flyttet jeg til Hovden i Setesdal og bor sammen med min mann og fem huskyer.

Mitt repertoar av tegninger består av svært forskjellige teknikker og motiver. Men alltid med oljemaling, da disse kan bearbeides meget allsidig - fra impasto til tynn flytende og fra dekkevne til transparent. I tillegg har oljemaling en unik glans og fargeintensitet, er lysekte og på grunn av ferniss er selv etter mange år anselig.

For tiden arbeider jeg primært med impresjonistisk og ekspresjonistisk maleri. Men også i den gale, kaotiske tegneserie stilen føler jeg meg veldig komfortabel. Idet alle bildene vanligvis oppstår svært spontant.